Over ons

Wij, Nico en Joke de Jong, zijn dé trotse eigenaren van Dans- en Partycenter de Jong! Op dit moment is ons danscenter de oudste dansschool in de regio Leiden en zijn we dan ook trots om ons 34 jarige jubileum te mogen vieren! Het geven van (stijl)danslessen en het organiseren van feesten is onze lust en leven. Bij ons is dansles meer dan het leren van passen, het is een ontspannen gezellige avond uit met vrienden.

Hoe het is begonnen

Wij hebben elkaar ontmoet bij dansschool Evert Castelein in Leiden toen we 18 en 19 jaar waren. Daar volgden we, net als al onze leerlingen nu, de beginners, zilver en goudcursus en zijn we wedstrijden gaan dansen.

Met heel veel les en training hebben wij gedanst bij de hoogste klasse in Ballroom in Nederland. En daarnaast zijn we bij de Nederlandse Kampioenschappen, Nederlands kampioen Latin geworden!

Hierna besloten wij dat we naast wedstrijden, het ook leuk zouden vinden om anderen te leren dansen. We zijn in opleiding gegaan, en hebben ons Nederlands en Engelse danslerarendiploma behaald. Met wedstrijden gingen wij door bij de professionals, zowel op nationaal als internationaal (denk aan o.a. het Blackpool Dance Festival, Engeland) niveau.

Onze eigen dansschool

Vanaf 1987 zijn wij begonnen met lessen geven op verschillende locaties in regio Leiden en vanaf 1989 zijn wij onze eigen dansschool gestart aan de Voscuyl 40 in Oegstgeest!

Wist u dat onze dansschool in de Voscuyl voorheen een biljartcentrum was? In de zomer van 1989 hebben wij nadat we de sleutel hadden gekregen, deze eigenhandig verbouwd tot een sfeervolle dansschool! De 6 daaropvolgende zomers, is de dansschool steeds verder uitgebouwd, tot het huidige Dans- en Partycenter! Maar we staan niet stil, elke zomer proberen wij onze dansschool te verbeteren.

5 jaar na onze start van onze dansschool is in 1995 onze dochter Nicky geboren. Ook zij is de danswereld in gegaan als professioneel danseres.

In ruim 30 jaar hebben wij al duizenden leerlingen leren dansen. Daarnaast hebben wij talloze themafeesten en andere dansavonden voor onze leerlingen verzorgd. Niet alleen leerlingen uit Oegstgeest weten het danscenter te vinden ook leerlingen uit Leiden, Leiderdorp, Wassenaar, Voorschoten, Katwijk, Rijnsburg, Sassenheim, Lisse, Noordwijk, Voorhout, Noordwijkerhout, Roelofarendsveen, Warmond, en andere omliggende plaatsen. Kom eens kennis maken en neem contact met ons op!

Neem direct contact op!